Kovane ograde

Kovane ograde

 

Kovane ograde oduvek su se smatrale najsigurnijim čuvarima vašeg doma. One nisu samo deo sigurnosne žaštite između vašeg doma i ulice, već mogu predstavljati pravo malo umetničko delo.Kovane ograde ne gube vemenom svoju lepotu, a uz pravilno održavanje za njih bi se sa pravom moglo reći da će trajati večno.
Kapije i ograde od kovanog gvožđa često mogu biti deo polemike zbog svoje cene, jer je i sam dizajn ograda neretko u skladu sa modelom kapije.
Pre same izrade, projekat ograde je veoma bitna stavka, kako bi se na što bolji način uklopili elementi i konstrukcije u sam novonastali objekat. Kako bi ispunili želje klijenta došlo je do pojavljivanja kovanih ograda različitog dizajna. Tako može doći do pojavljivanja različite vrste metalnih konstrukcija proizvedene kovanjem koje ne zahtevaju posebno poznavanje kovaštva. Sam proces izrade ovakvih ograda sastoji se iz nekoliko delova. Najpre se izrađuju kovani vrhovi na ogradi, potom dolazi do postavljanja stubova različitih materijala, koji su međusobno povezani i fiksirani zavarivanjem, da bi krajnji proces bio montaža, čišćenje i bojenje samih ograda. Sama montaža ograda vrši se na postojeće betonske ili čeline stubove, a moguća je i na posebno ugrađene čelične stubove prilikom izrade same ograde. 

 

kovana-ograda-2

 

Zašto se odlučiti baš za kovane ograde?

 

Kako biste na pravi način zaštitili svoj dom, potebna vam je sigurnost koju samo kovane ograde mogu pružiti. Postoji nekoliko razloga za to zašto da kovane ograde budu pravi izbor za zaštitu vašeg dvorišta, a jedan od njih je zasigurno i održavanje. Kovane ograde ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje, za razliku od drvenih ili metalnih ograda. Napravljene od kovanog gvožđa one su izdržljive i na efekte korozije. A, sama zaštita od korozije moguća je odgovarajućim premazim ili cinkovanjem koje vam neće oduzeti previše vremena. Bićete mirni znajući da će vaša investicija iz godine u godinu da zadržava svoju lepotu uz malo truda.

 

Sigurnost na prvom mestu

 

Nijedan materijal nije tako čvrst kao što je to kovano gvožđe. Ne samo da je teško rezati ili probiti šipke od kovanog gvožđa, već i oštri vrhovi same ograde čine gotovo nemogućim ulazak na vaš posed bez znanja. Ograde od kovanog gvožđa izgrađene su da traje ne samo godinama već i vekovim, otporne na gotovo sve vremenske uslove, one će učiniti vaš dom i posed sigurnim.

 

Jedinstven stil


Ništa tako dobro ne ukazuje na stil i sofisticiranost vašeg doma, kao što to čine ograde. Bez obzira da li se odlučite za klasičnu ogradu sa ravnim šiljcima ili želite da sam dizajn prati liniju vaše jedinstvenosti, u oba slučaja nećete pogrešiti. Prelepa kovana ograda oko vašeg doma pravi je pokazatelj kako elegancije tako i zaštite vašeg porodičnog kutka.

 

Prilagodljivost

 

Prilagodljivost je još jedna velika prednost kada je izbor ograda od kovanog gvožđa u pitanju. Širok spektar boja, i različiti stilovi koji su u ponudi mogu stvoriti savršen izgled vašeg doma. Kovano gvožđe je lako prilagodljivo, i lako zavarljivo, pa su opcije za prilagođavanje ovakvih ograda skoro beskrajne.
Očuvajte i zadržite svoj dom sigurnim dok komplementirate prirodnu lepotu vašeg dvorišta sa prilagođeom ogradom od kovanog gvožđa.

 

Ako želite da naručite vašu kovanu ogradu ili imate neko pitanje za nas, kontaktirajte nas na kontakt stranici.