Nameštaj od kovanog gvožđa

 

Nameštaj od kovanog gvožđa

 

Enterijer od kovanog gvožđa često je prvi izbor kada se želi postići topao i prijatan ambijent, pogotovo u kombinaciji sa ciglom i drvetom. Od kovanog gvožđa mogu se praviti garniture, kreveti, lusteri, kompleti za kamin, police, noćni stočići, i još mnoštvo dekorativnih elemenata za vaš dom.
Nameštaj od kovanog gvožđa lako može preuzeti ulogu jednog od najomiljenijih dekora kada je dekorisanje vašeg doma ili poslovnog prostora u pitanju. Sa vrlo malo drugih materijala se može napraviti u nameštaj koji je jednako atraktivan kao i dugotrajan. Mnogi materijali zahtevaju žrtvovanje izdržljivosti za dobar izgled, ili kompromisni stil za trajnost. Nameštaj od kovanog gvožđa daje vam oboje u jedinstvenoj kombinaciji elegancije i trajnosti.
Postoji nešto jedinstveno i staro u kovanom gvožđu koje nas lako može vratiti u period istorije, vitezova, dvoraca i balova. Sukobljavanje elegantnog i modernog enterijera, sa delovima istorije stvara zanimljiv prostor koji će pokrenuti mnoge teme. Uparivanje starih antikviteta kao suptilnih ukrasnih komada vratiće izgled vašeg doma modernom šiku sa istorijskim preokretima.
Upotreba kovanog gvožđa u krstovima, delovima kamina, kapijama ili drugim dekorima zaista privlači prostor za fokusiranje na detalje umesto na žive boje, prelepe moderne lustere ili neofuturistički nameštaj. Bilo da se u ovim elegantnim ukrasnim predmetima ukrašava dnevna soba ili drugi delovi vašeg doma, kovano gvožđe će sigurno privući ozbiljnu pažnju.
Kovano gvožđe se vekovima koristi u primenama koje zahtevaju snagu i stalnost. Danas se kovanog gvožđa koristi u atraktivnim nameštajima za dvorište koji je test vremena. Dostupan u klasičnom, prelaznom i savremenom stilu, nameštaj od kovanog gvožđa je pametan izbor, ne samo za terasu, već i za verandu, palubu i travnjak.
Kada je dobro napravljen, nameštaj od kovanog gvožđa može trajati čitav život. On će izdržati strogu svakodnevnu upotrebu i izloženost najtežim vremenskim prilikama.
Uz malo znanja, izbor savršenog nameštaja od kovanog gvožđa može biti lak. Evo nekoliko uputstava koja će vam pomoći da identifikujete kvalitet nameštaja od kovanog gvožđa:

 

Zaštita je presudna

 

Ako nije pravilno obloženo, gvožđe će oksidovati i rđati kada je izloženo vodi i vazduhu. Neophodno je da se od kovanog gvožđa adekvatno zaštiti tokom proizvodnog procesa. Kvalitetan nameštaj od kovanog gvožđa prati naporan proces u više koraka kako bi se sprečila oksidacija, počevši od pranja i hemijske obrade, praćena zaštitnim premazom od epoksidnog prajmera i završnom obradom debelim poliuretanskim prahom.

 

Zavarivanje

 

Proizvođači kvalitetnog nameštaja od kovanog gvožđa preduzimaju važne dodatne korake kako bi sprečili da vlaga izazove rđu primenom zavarenih spojeva sa punim obodom gde god se gvozdene komponente seku. Te se grubo zavarivanje nikada neće primetiti u kavlitetnom nameštaju od kovanog gvožđa.

 

Nije lagan

 

Dobar namještaj od kovanog gvožđa je čvrst i težak. Kvalitetan nameštaj od kovanog gvožđa često se može odmah razlikovati od laganog, cenovno usmerenog uvoza samo svojom težinom.

 

Udobnost je ključ

 

Pored toga što nije nimalo lagan, nameštaj od kovanog gvožđa izrađen je da pruži apsolutnu udobnost. Svaki komad ovakvog nameštaja ručno je izrađen sa ciljem da vašem domu pruži toplinu i udobnost.

 

Ispunjeno obećanje

 

Talentovani majstori koji prave kvalitetan nameštaj od kovanog gvožđa ponosni su na svoj rad i stoje iza njega. Nemojte se iznenaditi ukoliko posle 20.godina vaš nameštaj i dalje bude izgledao kvalitetno kao prvog dana.

Prepustite se kvalitetu, udobnosti i sigurnosti, i uživajte u toplini svog doma uz ovakav nameštaj koji možete da naručite na kontakt stranici ili nam postavite pitanje, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.